Dneska mám pro vás něco velice rychlého, ale TAK chutného!
Těstoviny
- čím zohýbanější tvar, tím lépe se na ně pesto nachytá - třeba fusilli, rotini, mašle (farfalle) nebo krásná ouška (orecchiette)- voda a sůl
Pesto
- ořechy kešu - fajn je předtím namočit
- bazalka
- máta - volitelná a stačí trochu
- olivový olej
- česnek
- česnek
- citrón
- sůl, pepř
- sýr - volitelný, doporučuju nějaký výrazný, tvrdší, třeba Pecorino!
Mixér nebo hmoždíř?
Jde obojí, původně jsem chtěla pesto udělat ve svojí drtící misce suribachi, ale po tom co jsme se totálně splavení vyšplhali s Františkem ze sobotních trhů na náplavce /tam krásně vše potřebné nakoupíte/ do kopce na Vyšehrad, tak jsem z taktických důvodů dělání co nejméně pohybů v tom vedru zvolila mixér. Beztak jsme pesto snědli dřív, než by jen mohlo pomyslet na nějaké oxidování.
Přesné míry neuvádím, to všichni zvládnete, každopádně je prima napřed ty tvrdší věci a následně přidávat olej, trochu citrónu (dodá tomu svěží šmrnc)... a prostě ochutnávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat