Žampiony na víně a bylinkách

Znáte to, honí vás mlsná na něco kyselého, máte třeba nedejbože kocovinu nebo jste těhotní, a kdo by se v jednom kuse ládoval okurkami, že!
Tady máte něco mnohem sofistikovanějšího a přitom to zvládne bleskově i rozespalá mátoha jako já.
Můžete si jich udělat víc a uskladnit do lednice pro nenadálé návštěvníky nebo hladové záchvaty!
Pro jednoho hladového nebo dva na zobání:
- 200g čerstvých žampionů či jiných tvrdších hub /taky funguje s cuketou
- deci oblíbeného suchého bílého vína
- 2-3 stroužky česneku
- tymián a listová petržel
- vinný/rýžový ocet/citrónová šťáva
- sůl, pepř, olej

Rozehřejeme olej v hrnci, přihodíme houby, zakápneme octem/citrónem, čímž neztmavnou a průběžně restujeme. POZOR, přilévání čehokoliv do oleje způsobuje zuřivé prskání! Osolíme a opepříme a přilijeme víno. V této fázi koukáme do hrnce pouze v případě, kdy se chcete nadýchat vypařujícího se alkoholu, tak si radši pusťte digestoř. Přidejte česnek a bylinky a nechte vyvařit tak, aby na dně zbylo jen trocha šťávy. Čerstvá bagetka je ideální.
Co vaříte na víně vy? Podělte se v komentářích.

Žádné komentáře:

Okomentovat