Dnešní recept je pro všechny lilkofily. Obzvláště pro ty z vás, kdo můžete tuhle vejci podobnou zeleninu (anglicky eggplant - můj oblíbený název) v orientálních úpravách.
Z jednoho menšího lilku cca 8 porcí - příprava už nemůže být jednodušší:
Stačí lilek nakrájet podélně na půlcentimetrové plátky, potřít (mašlovackou idealně) olivovým olejem, kapkou citronové šťávy a osolit. Pečeme na pečicím papíru zhruba 15 minut na 180 stupňů.
Stačí lilek nakrájet podélně na půlcentimetrové plátky, potřít (mašlovackou idealně) olivovým olejem, kapkou citronové šťávy a osolit. Pečeme na pečicím papíru zhruba 15 minut na 180 stupňů.
Náplň - na jeden závitek jí stačí polévková lžíce - zbytek schovejte jako pomazánku:
Několik /třeba šest/ lžic měkkého tvarohu, jogurt nebo smetanu na zjemnění, menší jarní cibulku, stroužek česneku, snítku listové petrželky a sůl smíchat do tužší konzistence. Prostě aby to nevyteklo. Ochutnat, připadně doladit lžičkou medu, čerstvým pepřem, citrónem, tak aby to mělo říz!
Několik /třeba šest/ lžic měkkého tvarohu, jogurt nebo smetanu na zjemnění, menší jarní cibulku, stroužek česneku, snítku listové petrželky a sůl smíchat do tužší konzistence. Prostě aby to nevyteklo. Ochutnat, připadně doladit lžičkou medu, čerstvým pepřem, citrónem, tak aby to mělo říz!
Pak už jen upečené a vychladlé lilky potřeme a rolujeme a rolujeme a rolujeme @@@!
Žádné komentáře:
Okomentovat