![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPt5_6nyELqpM_0I68vSF2tQxlob9k-_GFb5RTv6dd-ehXBda7hh5A5nQ6WSqetTFtGhWGaUvMTeO_ez7iCfrRigqjEfCYDjy2MKqx38rtgVEGpOe7z1zDGWeA1KsS16-2K9QChPBT2IWi/s640/2014-10-06%25252018.13.05.png)
Ingredience na 2 porce:
- cibule střední
- máslo 100g
- kulatozrnná rýže vhodná na risotto /Arborio, Carneroli, Calasparra....
- bílé suché víno /deci dvě
- dýně hokkaidó nakrájenou na plátky - dvě hrstky
- miso /moje oblíbené ječmenné, pro svou silnou chuť
- sýr oblíbený parmezánový
Postup:
Stranou si připravíme vývar z misa, zhruba 4-5 deci, tak aby nebyl příliš slaný.
Na másle necháme změknout na kostky nakrájenou cibuli. Přihodíme kousky dýně a pánev posypeme rýží tenkou vrstvou - ta má krásnou násoskovou vlastnost. Lehce orestujeme a přilijeme víno, až se odpaří alkohol a risotto začne zase syčet, přilijeme naběračku miso vývaru a zase mícháme. Takhle opakujeme několikrát, dokud není rýže měkká. Rýže se vaří různě dlouho, ochutnávejte, zrnka by měla být pořád celistvá, ale ne tvrdá. Na konci s tekutinou opatrně, abyste měli krásnou krémovou konzistenci. Ani sušenku, ani polévku. Vmíchejte kousek másla, je-li třeba a sýr.
Jaký je váš risottí favorit?
Žádné komentáře:
Okomentovat