Cuketa v cukuletu!

Onehdá se mne někdo ptal, co s obří cuketou.. Kromě cuketobramboráků nebo použití do muffinových a jiných těst se dá velice rychle udělat třeba k obědu. Zapéct se dá jistojistě s čímkoli, ale tohle mi chutnalo moc.
Stačilo jen lžící udělat žlábek, to vydlabané trochu vyždímat, smíchat se solí, pepřem a nadrobno nakrájeným česnekem. Dno cukety vystlat plátky žampionu, cherry rajčetem a sem tam hodit kousek dobrého modrého sýra (u nás doma bývá Fourme d'Ambert či Bleu d'Auvergne - ne tak drahé jako gorgonzola nebo roquefort, ale asi milionkrát lepší než niva). Hodit do pekáčku, který jsem trochu potřela olejem. Dát péct. Na kolik? Moje trouba je taková zvláštní, peče jen na nejvíc. Po chvilce posypat nějakým tvrdým sýrem. Případně, čí žaludek zvládne E30, můžete ten, ale nedoporučuju. Dopéct do zlatavé barvy - jako přílohu co je libo, třeba rýži se zizánií!

Žádné komentáře:

Okomentovat