Lasturky z pasty

Líbily se nám tyto mušle. Ovšem nejsou ledajaké, ale těstovinové. Rozhodly jsme se pro rychlou úpravu, bo jsme chtěli stihnout v kině MAT nový film Alois Nebel. Proto jsem jen nakrájela cuketu na plátky, spolu s žampionem, česnekem a rajčetem hodila do trouby a (na max) upekla. Při pečení je skvělé každý kousek zakápnout dvěma kapkami šťávy z citronu - dá to tomu skvělý říz! Dělá to ještě někdo takhle?


Zatímco se zahřívala voda na těstoviny, vedle se na oleji dělá cibulka, po chvilce s kusem nastrouhané cukety. Sůl, pepř a kousek milovaného modroplísňového sýra a omáčka, kterou pak jen smícháme s pastou, je hotová. Nakonec už jen servírujeme, samosebou s nějakou bylinkou (třeba bazalkou). Rekapitulace. Film jsme stihli úplně akorát. Měli poslední jeden lístek. Dali jsme si tedy dvě piva a zarezervovali lístky na zítra.

Post jídlum: Když budete mít jakékoli dotazy ohledně něčeho konkrétního, nestyďte se a nechte mi komentář. Děkuji a dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat